Jo i går kväll bakade jag bröd, riktigt gott och lättsamt bröd. Det känns som ett supernyttigt bröd också, så här kommer receptet:
Renées goda bröd
Ett bröd med honung och äpple som inte behöver någon jästid. Perfekt till picknicken!
Färdigt på: 100 min
2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelvetemjöl, 1 dl linfrön, 1 dl russin, 1 dl grovt hackade hasselnötter, 2 tsk bikarbonat, 1 nypa havssalt, 4 dl naturell yoghurt, 3 msk honung, 1 st äpple, 2 msk blandade frön till topping, 10 st örtblad till dekoration
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.
3. Rör sedan ner yoghurt och honung.
4. Riv i äpplena.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.
6. Strö på fröna och lägg på några örtblad.
7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.
Själv tar jag bort russinen, tycker inte om det i bröd. Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar